Hrvatska
verzija


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
40. susreti SGI - Krećemo u Zaton!
Stigle su prijave za 40. susrete radnika u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima – SGI, koji će se održati od 6. do 9. lipnja 2019. godine u apartmanskom naselju Zaton – Zadar. Prema sadašnjim podacima možemo očekivati oko 350 sudionika iz 20-ak poduzeća! 
Sportova će biti napretek, a druženje i zabava ne smiju izostati. Sportska natjecanja se planiraju održati u: malom nogometu, kuglanju, stolnom tenisu, mini golfu, potezanju konopa, tenisu, odbojci na pijesku, boćanju, belotu i briškuli/trešeti, te plivanju, košarci i pikadu koji se pokazao kao pun pogodak. Zabavni dio predviđen je u petak i subotu navečer, na terasama uz more ili u poznatoj diskoteci Saturnus. 
Kompleks uz more nudi kvalitetan smještaj u apartmanima s 4 (i 3) zvjezdice te sve sadržaje za sportske susrete, a kuglanu osiguravamo u nekoliko minuta vožnje udaljenom Zadru. Cijena po osobi za tri puna pansiona u apartmanu s 4 zvjezdice iznosi 1.005,00 kn, uz mogućnost plaćanja u tri rate. Sudionici će imati tri puna pansiona koji počinju s večerom u četvrtak i završavaju s ručkom u nedjelju.
40. susreti su sve bliže, više ne brojimo tjedne, već samo dane. Pakirajte se i krećemo! Treba nam samo dobro vrijeme. Sportski duh, dobro raspoloženje i zajedništvo donosimo sami! 

 • Uz postojeće, i nove natjecateljske discipline!


Verzija za ispis Pročitajte više
 
14. sjednica Predsjedništva - Slijedi VII. kongres Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske
Četrnaesta sjednica Predsjedništva Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske održana je 17. travnja 2019. godine u Domu Sindikata grafičara u Zagrebu. 

 • Pregled prihoda i rashoda za 2017. g.
 • VII. kongres Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske
 • Nacrt izmjena i dopuna Statuta u procesu okrupnjavanja
 • Projekt: Dijalog i znanje napredak grade – Završna konferencija
 • Organizacija 40. susreta SGI
 • Referendum protiv daljnje provedbe mirovinske reforme


Verzija za ispis Pročitajte više
 
Inicijativa 67 je previše - 600.000 potpisa protiv nepravedne mirovinske reforme
„Uspjeli smo! Prikupljeno je više od 600.000 potpisa!“, objavili su 12. svibnja 2019. godine, odmah iza ponoći nakon formalnog završetka prikupljanja potpisa, organizatori Inicijative 67 je previše, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, istom mjestu s kojeg je petnaest dana ranije započela ova akcija. 
„Inicijativa 67 je previše je uspjela! Prema podacima koji su još pristizali, prikupljeno je više od 600.000 potpisa“, kazala je Mirela Bojić, nacionalna koordinatorica inicijative. Bojić je zahvalila svim građanima koji su dali svoj potpis, mladima, radnicima i umirovljenicima. „Ljudi su tražili naše štandove, prelazili iz jednog dijela grada na drugi kako bi dali potpis. I mladi, i stari, i oni srednjih godina su shvatili koliko je ovo važno za sve nas, koliko je ovo važno za našu državu i za budućnost svih nas.“ 


 • Aktivno smo sudjelovali u Inicijativi 67 je previšeVerzija za ispis Pročitajte više
 
Mirovinska reforma i referendum - Promijeniti način političkog odlučivanja
Proces političkog odlučivanja o mirovinskoj reformi uključivao je otvorenost vlasti, kvalitetnu pripremu, sagledavanje šire slike i povezanosti s drugim područjima, procjenu učinaka, intenzivnu suradnju sa socijalnim partnerima i stručnom javnošću u oblikovanju usuglašene i utvrđene javne politike u ovom važnom području. Ne, to se nije dogodilo u Hrvatskoj 2018. godine, iako se 19. siječnja 2019. godine navršilo 25 godina od uspostave institucionalnog tripartitnog socijalnog dijaloga u samostalnoj Hrvatskoj. U tako dugom razdoblju logično bi bilo očekivati da je sazrela kultura socijalnog dijaloga u donošenju i provedbi ključnih reformi. Vođenje smislene i odgovorne javne politike u ovom području podrazumijeva analizu stanja i problema te prijedloge njihova rješavanja kroz strategije, programe i propise uz osiguranje potrebnih uvjeta i institucija za njihovu učinkovitu provedbu.

 • Ministar rada kampanjom i dalje prijeti
 • Koje li razlike u pristupu!?
 • Izgleda da ne razumiju i ne uvažavaju!

 

Verzija za ispis Pročitajte više
 
Radionica Tisak - Kvalitetnije zastupanje radnika
U okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, održana je posljednja radionica iz ciklusa „Komunikacijski alati u funkciji kvalitetnijeg zastupanja interesa radnika“. Radionicu je vodio dr. Hrvoje Kenfelj.
U radionici se, uz usvajanje naprednih komunikacijskih alata, ispituje značaj i uspješnost komunikacije u različitim organizacijskim kanalima, od face to face komunikacije do rada s malom i velikom grupom. Cilj radionice je poboljšati vještine slušanja i postavljanja pitanja u cilju dobivanja kvalitetnijih informacija, uspješno koristiti vještine uvjeravanja i utjecaja, usvojiti uspješne tehnike upravljanja internom komunikacijom u organizaciji. 
Na posljednjoj radionici, koja ujedno označava završetak edukacijskog ciklusa u Projektu, sudjelovala su 23 sindikalna povjerenika i aktivista iz podružnice Tisak. 

 • Vođenje sastanka


Verzija za ispis Pročitajte više
 
Vjesnik, Odjel Dorada - Povjerenica Sandra Kodrić
U Sindikalnoj podružnici Vjesnik Tiskara održan sastanak Sindikalne grupe RJ Dorada
U Sindikalnoj podružnici Vjesnik Tiskara već neko vrijeme traje izvještavanje radnika te sindikalne podružnice o tijeku postupka kolektivnog pregovaranja kako bi se od radnika te sindikalne podružnice prikupila povratna razmišljanja i stavovi o razini prava na koju je sadašnja Uprava Vjesnika spremna pristati i potpisati u novom Kolektivnom ugovoru. 


 • Dorada


Verzija za ispis Pročitajte više
 
Narodne novine - Radnicima povećana plaća
S obzirom na to da su Aneks I. Kolektivnom ugovoru, kao i sam Kolektivni ugovor za radnike u Narodnim novinama, koji su potpisani prošle godine, istekli krajem travnja ove godine, pregovarački odbori poslodavca i Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske su tijekom travnja pregovarali o novom Aneksu II. Kolektivnom ugovoru, kojim su produžili važenje dosadašnjeg Kolektivnog ugovora te su unaprijedili još neka druga materijalna prava radnika. Aneks II. Kolektivnom ugovoru je potpisan 30. travnja 2019. godine na razdoblje od godine dana s primjenom od 1. svibnja 2019. godine, osim odredbe kojom se povećava osnovica za izračun plaće i iznos uplate u III. mirovinski stup, a koje će se početi primjenjivati od 1. srpnja 2019. godine, a početi isplaćivati u kolovozu 2019. godine.

 • Nova osnovica za izračun plaće od 2.953,00 kn
 • Povećan iznos uplate u III. mirovinski stup
 • U slučaju pozitivnog poslovanja radnicima i neoporezivi dar


 

Verzija za ispis Pročitajte više
 
Može li se opstruirati volja građana?
Inicijatori referenduma, tri sindikalne središnjice, sigurni su da su pridobili potporu mnogo većeg broja od potrebnih deset posto birački aktivnih građana. Sindikati su također uvjereni da će Vlada pokušati opstruirati referendum.
 
 • Može li se referendum zaustaviti?
 • Vlada pokreće izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju
 • Što predstoji održavanju referenduma?
 • Kada građani mogu očekivati referendum? 
 • Koliko će koštati referendum? 
 • Je li točno da većina građana zemalja EU ide u mirovinu sa 67? 
 • Zašto države donose odluku o kasnijoj dobi za mirovinu? 
 • Koliko su poslodavci u Hrvatskoj zainteresirani za starije radnike? 
 • Kako će glasiti pitanje građanima? 


Verzija za ispis Pročitajte više
 
NA JEDNOM MJESTU SVE O PRINTU I AMBALAŽI
Dva tradicionalna bienalna sajma INTERGRAFIKA, međunarodni sajam grafičke industrije i papira i MODERNPAK, međunarodni sajam ambalaže i pakiranja održavaju se na Zagrebačkom velesajmu od 5. do 7. lipnja.

U paviljonu 5 izlaže 43 izlagača iz 13 zemalja.

Zemlje sudionice: Hrvatska, Indija, Italija, Japan, Kina, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Turska. 
Međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira INTERGRAFIKA regionalni je događaj  suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji. Svoje sudjelovanje potvrdili su vodeći svjetski proizvođači KONICA MINOLTA, ROLAND, 3M, RICOH, XEROX, MUTOH, FALK ROSS kao i regionalni lideri u distribuciji repro materijala i opreme TRGOFORTUNA, CRON, GEA-DATA, PRINTING SOLUTIONS, itd.Verzija za ispis Pročitajte više