English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Abeceda radnih odnosa
Prva stvar koju dijete uči u školi jest abeceda. Pismenost je temelj napretka tijekom cijelog obrazovanja i života. No, jesu li radnici opismenjeni u pogledu svojih radnih odnosa? Učimo li, prije ali i nakon zaposlenja, pravila našeg radnog odnosa? Iako o tome ovisi i kvaliteta našeg života – znamo li uopće Abecedu radnih odnosa? 
Tko nije savladao i Abecedu radnih odnosa, svoj radni vijek može provesti nepismen prema vlastitom radu. Kako je neukom i nepismenom čovjeku teško probijati se kroz život, tako mu je i daleko teže nositi se izazovima koje danas, sutra i cijeli radni vijek nosi njegov radni odnos. Pogreške koje radnik nepismen iz područja radnih odnosa može učiniti, već u startu ili kasnije, dugoročno mu mogu utjecati na kvalitetu radnog odnosa. One mogu biti banalne, a opet toliko ozbiljne da ga stoje čak i njegova posla. 

Pismenost iz područja radnih odnosa

Stoga, ne možemo biti potpuno uspješni u našem radu, u napredovanju, u radnim odnosima uopće, ako nismo pismeni i iz ovog područja, ako ne znamo Abecedu radnih odnosa. Tek kad ovladamo svim pojmovima, tek kada znamo naša prava i obveze, tek tada možemo kvalitetno razgovarati s poslodavcem. 

Ni poslodavci ne vladaju Abecedom

Ovo vrijedi i za poslodavce, koji nose tako važnu društvenu ulogu, a prečesto ni sami ne vladaju Abecedom radnih odnosa. I oni često polupismeni odlučuju o radnim odnosima i pravima onih koje zapošljavaju, zanemarujući pritom svoju elementarnu ulogu u društvu. 
Pismenost obje strane radnog odnosa temelj je za njihov kvalitetan dijalog. Kada su obje strane svjesne da mogu imati i različite interese, kada znaju materiju o kojoj razgovaraju i kada kvalitetno komuniciraju, one znatno povećavaju vjerojatnost doći do zajedničkog rješenja. 
Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske izdaje ovaj priručnik u okviru Projekta "Dijalog i znanje napredak grade", koji u trajanju 18 mjeseci provodi, od 29. ožujka 2018. godine, sredstvima iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali – Jačanje socijalnog dijaloga. Vodilja cijelog Projekta upravo jest dodatno obrazovati predstavnike radnika znanjem i uputiti ih na mnoge teme o kojima mogu voditi dijalog te ih paralelno osposobiti vještinama kvalitetnog vođenja dijaloga na radnom mjestu. Temeljno znanje, konkretno Abeceda i pismenost u radnim odnosima, ovim priručnikom želi se prenijeti svim radnicima.  

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu