English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Tenis - Napeto do zadnjeg gema
Prvi dio natjecanja u tenisu održan je u petak, 8. lipnja 2018. godine s početkom u 9.30 sati. Sudjelovalo je 11 igrača (samo muška kategorija), među kojima je od samog početka bio prisutan jak natjecateljski duh. Sudjelovao je prošlogodišnji finalist i polufinalisti, te je borba za medalje bila neizvjesna. Sudjelovali su natjecatelji iz Istragrafike, Narodnih novina, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Agencije za komercijalnu djelatnost i Odašiljača i veza. Igralo se do 9 dobivenih gemova, a ako je u setu bilo 8:8, onda se igrao tie break do 7, na 2 razlike. 
Premda je bilo vrlo vruće, tenisači nisu odustajali i borili su se za svaki gem. U najzanimljivijem polufinalnom meču Davor Ilijaš iz Odašiljača i veza je sjajno preokrenuo rezultat. Gubio je 8:4, a na kraju je pobijedio s rezultatom 9:8. Osim sjajnoj igri, pobjedu može zahvaliti svojim vjernim navijačima koji su ga bodrili u svakom poenu. 
Drugi dio natjecanja, odnosno borba za treće mjesto i finale su se održali u popodnevnim satima u subotu istog dana. Nakon što su se natjecatelji odmorili, bili su spremni za lov na medalje. U meču za treće mjesto, koji su igrali Davor Ilijaš i Dario Jelusić iz Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, pobjedu i brončanu medalju uzeo je Davor Ilijaš. U finalu su se susreli legenda Susreta, Adalbert Havaš iz Agencije za komercijalnu djelatnost i Antonio Pužar koji ide njegovim koracima i već sada je zaštitni znak tenisa na Susretima. Meč je bio vrlo težak, također obilježen preokretima i sjajnom igrom obojice tenisača, no pobjedu je odnio Antonio Pužar i time osvojio svoje prvo zlato u pojedinačnoj kategoriji na Susretima. 
Tenis je sport koji je prije svega obilježio fair play koji su pokazali svi natjecatelji. Međusobno su si sami sudili i nije zabilježen niti jedan incident ni sporna situacija koju nisu uspjeli dogovorno riješiti, premda je za neke poene bilo teško odrediti u čiju korist idu. Tako su pokazali da su prijateljstvo, međusobno poštovanje i dobra utakmica bitniji od medalje. 
1. Antonio Pužar – Istragrafika
2. Adalbert Havaš – Agencija za komercijalnu djelatnost
3. Davor Ilijaš – Odašiljači i veze
Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu