English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Ivo Belan - Grafičar, malo čudo!
Budući da se u slobodno vrijeme bavim medicinskom publicistikom, došao sam na ideju da listu Grafičar ponudim suradnju. O postojanju Grafičara upoznao me njegov stalni komentator Milan Hećimović, inače moj dobar prijatelj, s kojim često trčim. Obojica smo maratonci.
I tako sam jednog dana, prije tri godine, pokucao na vrata tadašnjeg urednika Grafičara, Darija Hanzaleka i ponudio suradnju. Čovjek koji me nikad nije vidio, niti čuo za mene, ljubazno me saslušao i, ne trepnuvši okom, kazao: "Doktore, sutra mi donesite tekst, jer za dva dana izlazi novi broj". Trideset godina pišem za razne medije, ali da me neki urednik tako, na brzaka, primi za suradnika, još nisam doživio. Ukazao mi je povjerenje u roku od pet minuta. I tako je počela naša lijepa i uspješna suradnja, koja se nastavila i nakon dolaska novog urednika Stjepana Kolarića, sve do današnjeg dana.
Osjećam želju i potrebu iskreno čestitati i Dariju i Štefu, 25. rođendan Grafičara i zaželjeti još mnogo rođendana, jer znanost je dokazala da što neki medij ima više rođendana, tim više živi!
Živim u nadi da je moja rubrika ZDRAVI ŽIVOT mali doprinos raznovrsnosti sadržaja lista, da je čitateljima zanimljiva i da ju rado prate. Kao i do sada, i u budućnosti ću nastojati odabirati što atraktivnije teme. Smatram da je Grafičar zadovoljio tri osnovne zadaće, koje se nalaze pred svakim medijem: on je informativan, edukativan i pomalo zabavan. 
Detaljno prelistam svaki broj, ali zajebancije Jovana Hovana na posljednjoj stranici pročitam do zadnje riječi, jednostavno me oduševljavaju. Međutim, ljudi moji, nemojmo zaboraviti da u njegovim tekstovima često naiđemo i na ozbiljnu životnu filozofiju i suptilnu ljudsku psihologiju. Po kvaliteti sadržaja, grafičkoj obradi, fotografijama, prijelomu, tisku i papiru, Grafičar za mene predstavlja malo čudo. Jedinstveno posvećen služenju ljudima u svojoj branši. U hrvatskom medijskom prostoru ne vidim boljeg časopisa takvog ili sličnog profila.
A sutra će možda biti još i bolji. Iskazujem počast bivšim i današnjim urednicima. Naš je Grafičar već 25 godina autentičan glas koji vjerno služi svojim čitateljima. Hvala, i s najljepšim željama redakciji, vaš Ivo Belan.

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu