English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Marija Orlić – Sedam godina suradnje
Narodna izreka kaže da u dobrom društvu vrijeme brže prolazi. Upravo navedene riječi izvrsno odgovaraju mojoj ideji opisa dugogodišnje suradnje s listom Grafičar. 
Za Grafičar – list Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske počela sam pisati još prije sedam godina. Moram istaknuti da sam bila iznimno počašćena i sretna zbog prilike da pisanjem sudjelujem i pridonosim radu lista Grafičar. U posao stručnog dopisničara uveo me cijenjeni gospodin, prof. dr. sc. Božo Stanić, jedan od suradnika lista koji je prvi predložio zajedničku suradnju i moj doprinos listu. Navedeni prijedlog suradnje ljubazno je prihvatio tadašnji predsjednik Sindikata, gospodin Stjepan Kolarić, s kojim sam također ostvarila iznimno kvalitetnu profesionalnu suradnju kao i zajedničku razmjenu ideja, vrijednosti i mišljenja vezanu uz tematiku o kojoj sam pisala. Naša suradnja uspješno je nastavljena do današnjih dana s aktualnim predsjednikom Sindikata, gospodinom Darijem Hanzalekom, koji je također iskazao svesrdnu podršku i motivaciju za nastavak daljnje suradnje. 
Moje iskustvo suradnje s časopisom iznimno je pozitivno i veseli me biti dijelom suradnika na listu. S prvim tekstovima započela sam još 2010. godine i do danas sam nastavila stalno surađivati s listom. Kao stručnjak psiholog, tijekom godina pisala sam o različitim temama iz područja psihologije rada, savjetovanja, zaštite na radu i radničkih prava. Kroz navedene tekstove, koji su upućeni prije svega osobnom, a onda i profesionalnom psihofizičkom zdravlju pojedinaca, nastojala sam približiti i obraditi različite relevantne teme. Upravo kroz takvo sažimanje i privatnih i profesionalnih aspekata života pojedinca moguće je kvalitetno doći do osobnosti naših čitatelja i približiti im ove naizgled odvojene, a opet tako neodvojive teme, koje su ipak dio svakodnevice svih nas. 
Prilikom izdavanja jubilarnog 300. broja lista Grafičar, koristim ovu priliku da svima čestitam na ovoj impozantnoj obljetnici rada i truda svih koji sudjeluju u izdavanju Grafičara. Zasigurno nije nimalo lako tijekom toliko godina, kroz različite brojeve, teme i izazove zadržati visoku razinu kvalitete i raznolikosti za sve postojeće, ali i nove čitatelje i članove sindikata. Tijekom svih ovih godina i brojeva list Grafičar definitivno je bio važan i gotovo nezaobilazan izvor informacija iz različitih područja stručnog djelovanja, kao i brojnih drugih tema. Takva razina kvalitete zahtijeva hrabrost i inovativnost koje list dokazuje sa svakim novim brojem. 
Svima koji svojim radom pridonose radu lista Grafičar ovom prilikom još jednom čestitam veliki jubilej i želim im da još dugo nastave svoju uspješnu tradiciju rada, a svim čitateljima želim da i dalje zajedno s nama uče i pronalaze svoje interese u temama koje časopis nudi. 

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu