English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Prebrojavanje sindikalnih središnjica u proljeće 2008.
Dana 12. studenog 2007. godine održana je sjednica Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti udruga sindikata više razine za sudjelovanje u nacionalnim tripartitnim tijelima, na kojoj je odlučeno da se rok za dostavu podataka na temelju kojih će se vršiti prebrojavanje članstva udruga sindikata više razine produži do 28. veljače 2008.godine.
Prvobitni rok za dostavu podataka bio je 15.studenog 2007.godine, no Hrvatska udruga sindikata je podnijela zahtjev za produženje ovog roka. Podršku ovom zahtjevu dao je GLAS HR, ali u međuvremenu i Sindikat usluga UNI ­Cro. UNI­Cro je pritom ustvrdio da je cilj postupka kojeg vodi Povjerenstvo utvrđivanje reprezentativnosti udruga sindikata više razine u dužem vremenskom razdoblju i ne bi bilo dobro da rezultati iz opsežnog postupka prebrojavanja ne odgovaraju činjeničnom stanju samo zato što neka od udruga više razine nije u kratkom roku uspjela na vrijeme dostaviti zahtijevane podatke.
S ovim stavom složile su se i ostale središnjice, osim NHS ­a, na posljednjoj sjednici Povjerenstva, pa je rok za dostavu prvotnih podataka produžen do 28.veljače 2008.godine,a prebrojavanje članstva trebalo bi se provesti u proljeće te godine.
Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu