English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Pismo predsjedniku Republike Hrvatske

Poštovani gospodine Predsjedniče,

Vašom Odlukom o osnivanju i imenovanju članova Vijeća predsjednika Republike Hrvatske za socijalnu pravdu (NN br. 59/10) ja sam u Vijeće imenovan kao predstavnik Matice Hrvatskih sindikata. S osjećajem iznimne obveze i odgovornosti  prema dužnosti koje ste  mi povjerili  ulagao sam svo svoje znanje i sposobnost da u potpunosti opravdam povjerenje koje mi je iskazano. Vaše povjerenje uzvraćao sam savjesnim i odgovornim radom što ću i nadalje činiti.

Bio sam počašćen i s ponosom sam sudjelovao u raspravama o pitanjima socijalne pravde u Hrvatskoj sa ljudima s različitih područja djelovanja i s različitim pogledima na svijet.

Sigurno Vam je poznato da na sindikalnoj sceni, nažalost, dolazi do daljnjeg raslojavanja. Zbog politike koja se vodi i autokratskog vođenja Matice hrvatskih sindikata unatrag godinu dana, iz Matice se od 18 udruženih iščlanilo 10 sindikata. Među njima i Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske, najstariji sindikat na ovim prostorima, kojem sam ja na čelu posljednjih petnaest godina.

Slijedom gore navedenoga ja više ne mogu biti predstavnik MHS u Vijeću predsjednika Republike Hrvatske za socijalnu pravdu i kroz Vijeće baviti se ljudskim, radnim i socijalnim pravima te ostvarivanjem načela socijalne pravde, solidarnosti i društvene odgovornosti.

Hvala Vam na razumijevanju.

Zagreb, 7. rujna 2011.

Stjepan Kolarić

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu