English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
ZAKON O ZAŠTITI NA RADU - Prevencija stresa

Novi Zakon o zaštiti na radu stupio je na snagu 19. lipnja 2014. godine. Ovim zakonom osniva se Zavod za unapređivanje zaštite na radu.
Zakonom se prvi put uvode odredbe o mjerama zaštite radnika od psihosocijalnih rizika (stres) i psihofizičkih napora na radu, u cilju prevencije i edukacije svih sudionika u procesu. Prevencija stresa na radu pitanje je koje već niz godina predstavlja neizbježnu temu na razini Europske unije pa je u tom smislu između socijalnih partnera na EU razini potpisan i Okvirni sporazum o stresu na radu.
Prema odredbama Zakona, ako postoje naznake stresa na radu ili u svezi s radom, koji je uzrokovan osobito čimbenicima kao što su sadržaj rada, organizacija rada, radno okruženje i loša komunikacija, poslodavac je obvezan posebnu pozornost usmjeriti na organizaciju rada i radnih postupaka, radne uvjete i okolinu, komunikaciju i subjektivne čimbenike.
Radnici su, pak, obvezni postupati prema uputama poslodavca za sprječavanje, uklanjanje ili smanjivanje stresa na radu ili u vezi s radom. Oni i njihovi predstavnici dužni su surađivati s poslodavcem u svezi navedenoga.
Zakon ne propisuje prekršajne odredbe za nepridržavanje odredbi kojima se regulira ovo pitanje jer je koncept zakonodavca zasnovan na edukaciji svih dionika i prevenciji posljedica stresa.
Snimanje kamerama pod povećalom
Novo u Zakonu su i odredbe o korištenju nadzornih uređaja kao sredstva zaštite na radu kojima poslodavac može nadzirati događanja u radnim prostorima u kojima se obavlja rad. Što se tiče provedbe primjene Zakona o zaštiti na radu, inspektori rada mogu određivati i upravne mjere ostvarenje kojih se osigurava visokim prekršajnim sankcijama.
Cjelovitost teksta Zakona moći će se iščitati tek nakon što se donesu svi podzakonski akti.

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu