English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Blijedo izdanje Intergrafike

Na Zagrebačkom Velesajmu, od 22. do 25. svibnja ove godine, istodobno su održane dvije međunarodne specijalizirane izložbe – INTERGRAFIKA, međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira (Partner Grafik.NET iz Zagreba) i 27. sajam ambalaže MODERNPAK (partner bila Tvornica papira PAN iz Zagreba). Sajmovi su održani u paviljonu broj 5 na oko 3.600 kvadrata. Nastupilo je 14 zemalja – Austrija, Belgija, Hrvatska, Italija, Japan, Mađarska, Njemačka, Irska, Portugal, SAD, Slovenija, Srbija i Velika Britanija i Izrael, s oko 80 izlagača.

Agilni projektni tim

Zahvaljujući velikom zalaganju našeg projektnog tima, uspjeli smo ove godine organizirati sajam Intergrafika i Modernpak, kaže nam voditelj projekta Bojan Markov. Ova specijalizirana priredba kao bijenalna izložba okuplja značajne svjetske proizvođače strojeva, uređaja i opreme za grafičku i ambalažnu industriju, te industriju papira i kartona, pomoćnih materijala i gotovih proizvoda. Grafička industrija u Hrvatskoj donosi 8,93 %  bruto domaćeg proizvoda industrijska proizvodne i zapošljava 6,81 % od ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji. To nam daje još veći poticaj da okupimo što veći broj grafičara koji posluju nešto bolje i žele se prezentirati na ovoj smotri međunarodnih postigmuća u suvremenoj grafičkoj tehnologiji. Odziv izlagača bio je nešto slabiji ove godine, ali već planiramo iduću „Intergrafiku“ kada će biti zastupljeni i oni najveći svjetski proizvožači poput KBA, Heidelberga i mnogi drugi. Tako su nam obećali, dodaje g. Markov. Pored mene projektni tim čine još koordinatorica Slavica Lakić i Višnja Krušić, tajnica.

Poznati i manje poznati

Iako gospodarska kriza traje već nekoliko godina, na ovogodišnjem sajmu Intergrafika nastupili su A.C Nivel d.o.o, Digital partner d.o.o, Epson Italija, Grafik.NET d.o.o iz Zagreba, Konika Minolta Hrvatska, Kvik Print, Xseikon Austrija GmbH, Zina d.o.o, tvrtke Intergrafika TTZ d.o.o. Uriho iz Zagreba, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Grafička škola, Grafički centar d.o.o. ZG Holding, Poslovna rješenja d.o.o. HGK – Sektor industrije, Istragrafika iz Rovinja . . .

Hrvatski dani karijera

U sklopu sajmova sva četiri dana održani su po drugi put „Dani hrvatskih karijera“ pod geslom „I love print“, kojeg su zajenički organizirali Grafik.Net u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom. Cilj Dana karijera bio je da se na licu mjesta što bolje povežu obrazovani stručnjaci i gospodarstvo. Mnoge će tvrtke pružiti priliku onima koji traže posao, ali dali ga je to našao, ostaje za vidjeti.

Modernpak nešto uspješniji

Uporedo s Intergrafikom održan je Sajam uređaja i opreme za doradu i pakiranje gotovih grafičkih proizvoda. Izloženi su brojni strojevi i oprema za ambalažnu industriju, koja danas nešto bolje posluje, ističe g. Bojan Markov. Veći interes bio je na štandu VIRO d.o.o. gdje je na licu mjesta vršena pokusna proizvodnja. Poznato je svima da „ambalaža prodaje proizvod“ što uvelike doprinosi konkurentnosti na tržištu. Modernpak je ostvario uspješnu suradnju sa Zajednicom ambalažera Hrvatske, a Tvornica PAN iz Zagreba bila je partner ovogodišnje izložbe.

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu