English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Nova knjiga Stjepana Horvatića - Grafika papiri i višebojni tisak 2

Ne samo na hrvatskom jezičnom području, nego i njemačkom (Njemačka, Austrija, Švicarska), fali stručna knjiga koja u svom sadržaju sadrži jedinstveni slikovni tumač ili indeks najvažnijih i najnovijih grafičkih pojmova.
Knjige Grafika papiri i kartoni 1 i najnovija Grafika papiri i višebojni tisak 2 su sretna sinteza svih tema o grafici i radi toga je potrebno sredstvo ne samo za grafičke stručnjake – tehničare, nego i za stručne - grafičke nastavnike, ekonomiste, trgovce. Svi dijelovi u obim knjigama su logički i dobro pregledno rasčlanjeni. Vrlo opsežne knjige može se reći male enciklopedije tvrdog uveza u formatu 21,5 cm x 30 cm s mnogobrojnim ilustracijama/fotografijama i shemama tiskanim u bojama, olakšavaju brzo nalaženje dijelova koji su možda nepoznati čitaocima i grafičkim profesionalcima/stručnjacima.

Vrijedno je istači da je pored mnogih važnih činjenica, u navedenim stručnim knjigama vrlo velika važnost dana svojstvima, primjeni papira i boja za višebojni tisak u najnovijim grafičkim tiskarskim tehnikama uključujući suvremen tisak holograma i grafičku doradu tiskanih materijala i finalizaciju raznih tiskarskih proizvoda.

U grafičkim strukovnim školama budući učenici, fakultetima studenti, nastavnici, u grafičkim poduzećima poslovođe i radnici, u spomenutim knjigama moći će korak po korak pronaći točno ono što trebaju; detaljne i jednostavne informacije, fotografije i sheme u bojama itd. Između ostalog moći će pronaći mišljenja i preporuke za upravljanje kvalitetom grafičke proizvodnje, posebice u tehnici offset tiska, ali i u drugim suvremenim tehnikama tiska i digitalnog tiska, koji je sektor u grafičkoj grani s najvećim priraštajem, jer on danas nalazi svoju primjenu ne samo u grafičkim poduzećima, već i za različite interne upotrebe u drugim većim negrafičkim poduzećima.
Zahtjevi za kontinuiranim stručnim usavršavanjem grafičara u slijedećem vremenu biti će sve veći. To će u budućnosti diktirati razvoj novih grafičkih tehnika i tehnologija koje će neminovno utjecati na razvoj grafičkih poduzeća. Zato će grafička poduzeća, ali i mnogi korisnici grafičkih usluga morati imati na raspolaganju odlično osposobljene radnike pripravne i za permanetno osposobljavanje da bi bez poteškoća mogli pratiti novo došle inovacije. U svemu tome veliku pomoć svim korisnicima će moći dugo vremena pružati spomenute stručne knjige.

Stručna knjiga Grafika papiri i višebojni tisak 2 dobiti će podršku svih onih kojima je potrebna, kao i onih koji mogu nešto korisno učiniti za opće dobro grafičkog sektora.

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu