English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Model pakiranja - Sastanak s poslodavcem
Predstavnici sindikata i radničkog vijeća Model Pakiranja održali su sastanak s predstavnikom poslodavca na kojem se raspravljalo o aktualnim pitanjima. 

Grijanje radnih prostorija

Imajući u vidu predstojeće hladno razdoblje, predstavnici radnika su upozorili na nužnost adekvatnog grijanja radnih prostorija. Poslodavac je obavijestio kako taj problem namjerava riješiti postavljanjem toplovodnog i parnog kotla, što bi trebalo biti realizirano do kraja ove godine. 

Materijalna prava i božićnica

Predstavnici sindikata su upozorili na netransparentno povećanje plaća putem neujednačenog i pojedinačnog korigiranja koeficijenata, te na netransparentan način dodjeljivanja stimulacija bez unaprijed propisanih jasnih kriterija. Poslodavac u aktualnom načinu nagrađivanja ne vidi ništa sporno te planira nastaviti s takvom praksom.
U razgovoru se postavilo pitanje božićnice te je poslodavac obavijestio da će u prosincu biti isplaćena dijelom u novcu, a dijelom u poklon-bonu.

Suradnja s radničkim vijećem

Predstavnici radničkog vijeća su podsjetili poslodavca na njegove dužnosti prema radničkom vijeću, a posebno na dužnost obavješćivanja o pitanjima važnim za gospodarski i socijalni položaj radnika (stanje i rezultati poslovanja, razvoj poslovnih aktivnosti, kretanje i primjene u plaćama), te su od poslodavca pisanim putem zatražili predmetne obavijesti. Podsjetili su i na imenovanje predstavnika radnika u Nadzorni odbor poslodavca. Poslodavac je izvijestio da je odluka o njegovom imenovanju proslijeđena u proceduru. U kratkom roku može se očekivati da će biti i provedena. 

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu