English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Stranica: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Odgoda 41. susreta na iduću godinu
Sukladno dogovoru iz svibnja ove godine, s predstavnicima najmasovnijih podružnica sudionika Susreta i predstavnicima turističke agencije organizatora, početkom rujna izvršene su ponovne konzultacije o mogućnosti naknadnog održavanja 41. susreta radnika u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima u ovoj kalendarskoj godini. 
Iz provedenih razgovora očigledno je da ni ovu jesen, nažalost, neće biti moguće organizirati 41. susrete. 

  • Razloga je više, navodimo ključne:


Verzija za ispis Pročitajte više
 
Pub kviz – nova disciplina
Kako je posljednjih godina povećano zanimanje za pub kvizovima u Hrvatskoj, organizatori 40. SUSRETA – SGI 2019. odlučili su prihvatiti taj izazov i ponudu natjecateljskih disciplina proširiti sa Sportskim pub kvizom.
Inače, sama ideja pub kvizova rođena je u Engleskoj 1970-ih, gdje su vlasnici gostionica, kafića, barova (engl. pub) odlučili svojim stalnim gostima, koji su dolazili u pubove isključivo vikendom, ponuditi atraktivan sadržaj kako bi oni dolazili i preko tjedna. S vremenom su pub kvizovi s Otoka prešli na kontinent tako da se zanimanje proširilo čitavom Europom, Australijom, SAD-om, Kanadom…
Sam format pub kviza je osmišljen kao ekipno natjecanje (4-5 članova), koji u međusobnoj diskusiji dolaze do odgovora koje upisuju u formular. Pitanja postavlja quiz master, koji je u pravilu i autor pitanja te nakon završenog kviza prikuplja formulare, priopćava točne odgovore, provjerava točnost odgovora na formularima te prezentira rezultate. Kviz se može sastojati od više krugova ili rundi kako bi se natjecatelji malo odmorili, okrijepili i prodiskutirali pitanja sa suparničkim ekipama jer tijekom trajanja kviza međusobni razgovor između članova različitih ekipa nije dozvoljen kao niti korištenje mobitela.

  • Sportska pitanja i povijest našeg Sindikata
  • Za početak – 10 ekipa
  • Tri kruga pitanja
  • Ocjena za kraj?Verzija za ispis Pročitajte više
 
Belot - „Napeto“ do kraja
Kod prijave za Susrete te najave za sudjelovanje u turniru belota bilo je preko 30 prijavljenih parova. Trebao je to biti turnir jači nego lani, međutim, na prijave u subotu popodne došlo je samo osamnaest parova. Pretpostavljate, u vrijeme turnira igrala se nogometna utakmica reprezentacije Hrvatske i Welsa, pa se moralo odlučiti – igrati ili gledati. Dva ozbiljna posla nisu se mogla istovremeno odraditi pa je to rezultiralo sa samo 18 parova.
Kako se igra kup sistem, moralo se odigrati pretkolo, gdje su četiri ždrijebana para odigrala na dvije dobivene partije. Dva bolja para išla su u turnir. Ždrijebanje je prošlo brzo i bez prigovora pa je nakon objave parova i međusobnog upoznavanja počelo kartanje. Od početka pa do kraja turnira atmosfera je bila ozbiljna, a na nekim stolovima i preozbiljna, odnosno napeta. Kibica ove godine nije bilo mnogo, ali analize partija i utvrđivanja razloga gubitka i ispadanja je bilo nakon svakog kola. Kao i uvijek, na turniru belota svako kolo donosi manje igrača, a napetiju atmosferu. Iako je turnir počeo rano poslijepodne, završio je u sumrak oko 21,00 sat, kada se od posljednjih parova saznao pobjednik i konačni raspored medalja. Na Susretima grafičara 2019. godine pobjednički par i osvajači zlata su Teriha i Jakšić iz Odašiljača i veza, pobijedivši par Muškon i Majdanac iz Tiska plus, koji su osvojili srebro. Treće mjesto osvojio je, kao i lani, par Črljenec i Marković. Nakon završetka turnira medalje je podijelio voditelj turnira Boris Šifter, a pokale su ekipe dobile na završnoj svečanosti. 


Verzija za ispis
 
Košarka - Šećer za kraj Susreta
Natjecanje u košarci se održalo u subotu, u 17 sati. Košarka polako postaje sport koji izaziva veliku zainteresiranost, kako igrača, tako i publike. Prijavilo se šest ekipa, a igralo se na dva dobivena seta koja su se igrala do 11. 
Ove godine je na košarci bio prisutan sudac, koji je vrlo brzo našao zajednički jezik s natjecateljima, ali je pokazao i autoritet, tako da su izbjegnute sve eventualne sporne situacije. Timovi su podijeljeni u dvije skupine, unutar kojih je svatko igrao sa svakim. U prvoj skupini su igrali AKD, Novi list i A&R Carton Istra. U polufinale su prošli Novi list i A&R Carton Istra. U drugoj skupini su igrali Odašiljači i veze, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju (dalje: Škola). Iz ove skupine polufinalisti su bili Odašiljači i veze i Škola. 
U utakmici za treće mjesto Škola je s 2:0 u setovima pobijedila A&R Carton Istru, te tako zasluženo osvojila broncu. Finalni meč između Novog lista i Odašiljača i veza je donio mnogo zanimljivosti i uzbuđenja. Pogađale su se trice, zabijali koševi iz svih pozicija, igrale vrhunske obrane. Na kraju su Odašiljači slavili s 2:1 u setovima, a posljednji set je završio s 11:9. Pobjednici košarke su započeli natjecanje s jednim sastavom, da bi njihovi kolege uvidjeli kako ne ide u željenom smjeru za njih, te se nekolicina njih doslovno pojavila niotkuda, posudila tenisice i na kraju odnijeli zlato. Novi list je pokazao vrhunsku kvalitetu, možda čak i najbolju od svih ekipa. Najveći problem im je predstavljao umor jer su imali samo pet igrača koji su se izmjenjivali. 
Košarka je nekoć bio poznat kao sport na kojem se pojavljuju konflikti, koji rezultiraju skoro do fizičkog obračuna. No ove godine se košarka može usporediti s tenisom, sve je prošlo bez incidenata. Bilo je vrlo lijepo vidjeti kako si momčadi međusobno čestitaju, te na kraju zajedno slave osvojene medalje.
1. Odašiljači i veze
2. Novi list
3. Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju

Verzija za ispis
 
Plivanje
I ove godine plivalo se na 25-metarskom bazenu, koji je bio bolje pripremljen za razliku od prošle godine – staze su bile označene plutačama, što je olakšalo natjecanje. Nažalost, plivanje se poklopilo (16,30 sati) sa susretom nogometaša Hrvatske i Welsa, što je smanjilo broj muških natjecatelja. Unatoč igranju „repke“ prijavio se isti broj plivačica kao i prošle godine – sedmero, a plivača 14, što je ipak manje nego prošle godine.
Favoriti su opravdali svoju ulogu tako da je kod plivačica Dolores Zurchauer iz AKD-a pobijedila ispred Lovorke Kučić iz Narodnih novina za 25 stotinki, dok je treće mjesto zauzela Sonja Dragojević, isto iz Narodnih novina.
Sve tri prvoplasirane plivačice stigle su na cilj unutar 1 sekunde. Priznanje za svoju upornost i ove godina dobila je Danijela Mareković. Bravo cure!
Kao i kod plivačica i plivači su u vrhu zamijenili mjesta od prošle godine. Darije Hanzalek iz Sindikata grafičara pobijedio je ispred Dine Matezića iz Odašiljača i veza, koji je prošle godine bio prvi. Treće mjesto osvojio je Slobodan Brumnić.
Atmosfera oko bazena je iz godinu u godinu sve bolja, sve je više navijača koji naprave pravi natjecateljski ambijent u kojem se i plivačice i plivači osjećaju dobro. Bravo! 

Verzija za ispis
 
Potezanje konopa
U subotu, iza 12,00 sati nakon finalne utakmice u malom nogometu, održano je natjecanje u potezanju konopa. Kao i prošle godine natjecalo se 6 ekipa iz pet trgovačkih društva. Nakon ždrijeba izvučeni su eliminacijski parovi koji su nakon uzbudljivih potezanja konopa dali tri finalista, koji su međusobnim potezanjem dali i pobjednika.
I ove godine ekipa Narodnih novina je opravdala ulogu favorita i pobijedila – potegnula je sve svoje protivnike. Na drugo mjesto se plasirala ekipa A&R Carton Istra, koja je nakon iscrpljujućeg potezanja konopa dobila ekipu Bakrotisak-Rotoplast, koja je osvojila treće mjesto.
Natjecanje se odvijalo na velikoj vrućini (preko 30 stupnjeva), što je zahtijevalo dodatni napor natjecatelja, a organizator je osigurao dovoljno tekućine (vode) i dogovorene odmore između dvaju potezanja konopa.
Sunce i vrućina nisu omeli navijačice i navijače da daju glasnu potporu svojim ekipama, tako da je na jubilarnim 40. susretima u prijateljskoj, natjecateljskoj i bučnoj atmosferi prošlo natjecanje u potezanju konopa. 


Verzija za ispis
 
Boćanje
Ove godine na borilište boćanja pristupilo je 8 ekipa i Grafička škola opet je zakasnila s prijavom. Iduće godine treća sreća..., nadam se da će se probuditi na vrijeme!
Branitelji zlata, Zrinski, ove godine su podbacili i ispali u prvom kolu. Igrao se kup sistem i u polufinalu su se sastali ISTRA GRAFIKA 1 i OiV. Drugi par bili su prva i druga ekipa NOVOG LISTA.
OiV i prva ekipa NOVOG LISTA 1 su se morali zadovoljiti borbom za treće mjesto u kojem je Novi list krenuo furiozno i poveo 6:0, no Odašiljači i veze se nisu predali i na kraju odnose pobjedu i brončanu medalju.
U finalu prava drama – ISTRA GRAFIKA maestralnom igrom vodi 11:3 nakon pedeset minuta igre, a onda se u zadnjih deset minuta bude igrači Novog lista 2 i pobjeđuju s rezultatom 13:12 i odnose zlatnu medalju.
Čestitke i zahvala svim natjecateljima jer su utakmice opet održane po najvećim temperaturama, što bi se izbjeglo da se natjecanje održava popodne. 

Verzija za ispis
 
Mini golf
Izvrstan odaziv, super moderna staza, dvadesetak parova učinili su taj sport na igrama jako zanimljiv. Cika, vika, zeka, bacanja štapa u stranu nakon izvrsnoga pogađanja rupe i to prvim udarcem, nije falilo!
Ipak, muška dominacija ukazuje da ovaj sport naredne godine treba promjene. Prijedlog je da muškoga para više NE bude. Može samo jedan muški igrati u paru s partnericom ili dvije partnerice…
Dogodine, drage naše dame, gospođe, kolegice, imate priliku pokazati da je ovo vaša igra! Igra kojoj vi dajete šarm…

Rezultati u mini golfu (prvih pet ekipa):
1. Biščanić-Bulat, Odašiljači i veze energetika
2. Brčić-Papec, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju I
3. Lukica-Radiček, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju II
4. Sukalec-Močilac, Tiskara Zagreb
5. Kučić-Net, Narodne novine I

Verzija za ispis
 
Stolni tenis
Ovogodišnje jubilarne 40. susrete – SGI 2019. godine u natjecateljskoj disciplini stolnog tenisa obilježilo je 13 parova. Nakon obavljenih prijava 7. lipnja u 15:30 sati i izvlačenja parova krenulo se s dinamičnom i brzopoteznom igrom na četiri stola u velikom klimatiziranom prostoru.
Svoje najbolje majstorske poteze pokazali su i dokazali par iz “Narodnih novina” Melti-Župan osvojivši 1. mjesto. Za nijansu slabiji, osvojivši 2. mjesto, bio je tandem iz “Tisak plus” Muškon-Tolić, a s nešto manje sportske sreće, 3. mjesto pripalo je ekipi AKD-a Kabalin-Opuhač.
Ostalima, nešto slabijima, ostaje godina dana za treniranje kako bi stali uz rame elitnoj skupini stolnotenisača u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima, dogodine na 41. susretima. 
 

Verzija za ispis
 
Tenis - Pobjednički pehar se vraća u AKD
Isti dan kada su naši sudionici igrali tenis, dva najveća tenisača u povijesti, Nadal i Federer igrali su međusobno svoj polufinalni meč na Roland Garrosu. Odmah smo znali da takva slučajnost znači da ćemo i mi gledati odlične mečeve i bili smo u pravu. Tenis je tradicionalno igran u petak, počevši od 9,30 ujutro. Ove godine je prijavljen rekordan broj natjecatelja, njih čak 17 (samo muška kategorija), što je još značajnija brojka kada se uzme u obzir iznadprosječno visoka temperatura pod kojom su igrači igrali. Sudjelovali su natjecatelji iz Večernjeg lista, Narodnih novina, Lana Karlovačke tiskare, A&R Carton Istra, Odašiljača i veza, Novog lista i Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD). 

Verzija za ispis Pročitajte više
 
Stranica: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »