English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Stranica: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Mali Lošinj nas očekuje
Nakon uspješnog nastavka tradicije naših Susreta, Predsjedništvo Sindikata je donijelo odluku da se 38. susreti radnika u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima – SGI ponovno održe u Malom Lošinju, hotel Vespera, od 18. do 21. svibnja 2017. g. 
Smješten uz bisernu obalu u krasnoj borovoj šumi, Hotel Vespera nudi kvalitetan smještaj i sve sadržaje za sportske susrete, a laganom šetnjom tik je do slikovitoga Malog Lošinja. Sudionici će, kao i dosad, imati tri puna pansiona, koji počinju s večerom u četvrtak i završavaju s ručkom u nedjelju. Sportska natjecanja se planiraju održati u: malom nogometu, kuglanju, stolnom tenisu, mini golfu, potezanju konopa, tenisu, odbojci na pijesku, boćanju, belotu i briškuli/trešeti, te i u novim disciplinama plivanju, košarci i pikadu, a ova posljednja se pokazala kao pun pogodak. Zabavni dio predviđen je u petak i subotu navečer. 
Susrete prilagođavamo novim uvjetima i većoj uključenosti svih sudionika, a o dobrom smjeru govori činjenica da se prošle godine svaki sudionik prosječno natjecao u dvije discipline. 
Cijena za tri puna pansiona po osobi u dvokrevetnoj sobi je 1.078,00 kuna (1.378,00 kuna za tri puna pansiona po osobi u jednokrevetnoj sobi), a moguće je plaćanje u tri rate.
Prijave natjecanja i sudionika treba dostaviti do 26. travnja 2017. g. na: Sindikat grafičara, Zagreb, Brešćenskoga 4; fax: 01/4554 590; tel: 01/4501 470; e-mail: sindikat-graficara@zg.t-com.hr ili suzana.zaja@sindikat-graficara.hr 
Pozivamo sve zainteresirane da pravovremeno izvrše prijave, jer o zajedničkom odazivu ovisit će održavanje i uspješnost ovih 38. susreta. 

Verzija za ispis
 
Uskoro prijave za 38. susrete SGI
Tradicija sporta, druženja i radosti naših kolega se nastavlja. Pod dobrim dojmom većine sudionika od prošle godine odluka je ponovno pala na Mali Lošinj, koji je pobijedio sa 9:4 ispred Rovinja. Sportski i pošteno. 
Stoga već sada počnite vježbati, razgibavajte se i pomalo pakirajte kofere, jer idemo u Mali Lošinj, Hotel Vespera s 4 zvjezdice, u terminu od 18. do 21. svibnja 2017. godine, 3 puna pansiona uz cijenu od 1.078 kuna u dvokrevetnoj sobi po osobi. Prekrasna biserna obala i gusta borova šuma, kvalitetan smještaj i svi sportski sadržaji potrebni za sportske susrete i Mali Lošinj – čekaju nas. 
Sportska natjecanja se planiraju održati u: malom nogometu, kuglanju, stolnom tenisu, mini golfu, potezanju konopa, tenisu, odbojci na pijesku, boćanju, belotu i briškuli/trešeti, plivanju i hitu prošlih susreta – pikadu. Organizacijski odbor počinje s pripremama, mogući su dodatni sadržaji i iznenađenja. 
Pozivi za 38. susrete, s detaljnim uvjetima i prijavama sudionika uskoro stižu u podružnice. Vrijeme leti – budite spremni! 

Verzija za ispis
 
Podružnica umirovljenih grafičara - Nova sezona izleta
Približavanjem zime njezinom kalendarskom završetku i dužim i ugodnijim temperaturama i naši su umirovljenici s nestrpljenjem dočekali prvi ovogodišnji zajednički izlet.
Za destinaciju je odabran obilazak starog Frankopanskog grada – Novigrad na Dobri. Na putu do odredišta, panoramskom vožnjom, uz pratnju vodiča, obišli smo Karlovac i posjetili Nacionalno Svetište Svetog Josipa, gdje nas je dočekao i upoznao s njegovom prošlošću i djelovanjem, voditelj Svetišta vlč. Sente.
Ugodnom vožnjom preko Jarče Polja došli smo preko staroga mosta na Dobri, ispod ruševina staroga grada, do zidina Novigrada na Dobri. Razgledali smo njegovu unutrašnjost, s terasa kula promatrali okolicu i dolinu rijeke Dobre, sve popraćeno toplim sunčevim zrakama.
Na putu do Jaškova, mjesta predviđenog za zajednički ručak, obišli smo u Starom Farofu župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, spomenik nulte kategorije, s gotičkim svetištem i baroknim oslicima i glagoljaškim natpisom na vanjskom zidu.
Nakon ručka, naši vrijedni zabavljači, Marjanček i Ivek, uz gitaru i harmoniku, pridonijeli su veselom raspoloženju uz pjesmu i ples. 

Verzija za ispis
 
38. susreti SGI - Većina želi ponovno u Mali Lošinj
Tradicija sporta, druženja i radosti naših kolega se nastavlja, a Predsjedništvo sindikata trebalo je odlučiti o ovogodišnjoj destinaciji. S razvojem turizma kapaciteti se pune sve ranije i teže je naći povoljnu destinaciju u dobrom terminu. Velik dio ponuda odbačen je zbog previsoke cijene, a u konačnici Predsjedništvo je odlučivalo između tri lokacije u terminu sredinom svibnja: Malom Lošinju u znanom Hotelu Vespera s 4 zvjezdice sa smještajem u dvokrevetnim sobama; Rovinju – resort Villas Rubin s 3 zvjezdice sa smještajem u dvokrevetnim sobama i apartmanima (s nešto povoljnijom cijenom); te Umagu Katoro u apartmanima Polynesia s 3 zvjezdice (tjedan ranije sa sličnom cijenom kao u Lošinju). Na kraju se odluka vrtjela između Malog Lošinja i Rovinja, a očito pod dobrim dojmom od prošle godine pala je na Mali Lošinj, koji je pobijedio sa 9:4. Sportski i pošteno. 
Stoga već sada počnite vježbati, razgibavajte se i pomalo pakirajte kofere, jer idemo u Mali Lošinj, Hotel Vespera s 4 zvjezdice, u terminu od 18. do 21. svibnja 2017. godine, s 3 puna pansiona i s cijenom od 1.078 kuna u dvokrevetnoj sobi po osobi. Prekrasna biserna obala i gusta borova šuma, kvalitetan smještaj i svi sportski sadržaji potrebni za sportske susrete i Mali Lošinj – čekaju nas. 
Sportska natjecanja se planiraju održati u: malom nogometu, kuglanju, stolnom tenisu, mini golfu, potezanju konopa, tenisu, odbojci na pijesku, boćanju, belotu i briškuli/trešeti, plivanju i hitu prošlih susreta, pikadu. Organizacijski odbor počinje s pripremama, mogući su dodatni sadržaji i iznenađenja. 
Pozivi će stići uskoro. Budite spremni. 

Verzija za ispis
 
Radost kao suštinski duh turnira

Dom Sindikata grafičara (za one koji ne znaju: Brešćenskog broj 4) bio je, sad već po običaju, domaćin susreta belotaša koji nosi naziv našeg pokojnog kolege Darka Borovnjaka. Premda je početak zakazan za 15 sati, neki sudionici turnira već su u 13 sati došli pitati je li sve u redu, da zbog neke više sile turnir nije otkazan. Centralna figura turnira bio je Stjepan Kolarić, oko koga se sve vrtjelo, on je davao informacije, odgovarao na pitanja, a pobrinuo se i za švedski stol, i to u vrijeme kad svi stežu opasače, štede i kukaju na skupoću života.
Ranije u ove dane pozivani ste na oproštaj od stare godine, što je značilo jesti i piti. Taj lijepi običaj mnogi su zaboravili, preselili ga u uspomene, a kod nekih je još uvijek živ. O, da, bilo je i vina, a s obzirom na onu da je u vinu istina (u vinjaku sigurno nije), toj je noći davalo posebnu gamu.

Verzija za ispis Pročitajte više
 
Vremeplov - Đimi Stanić pjevao u "Brešći"

Na zamolbu redatelja s HRT-a, koji snima emisiju o životu Đimija Stanića, 30. kolovoza Đimi i televizijska ekipa snimali su u našoj velikoj dvorani sjećanja na njegove početke u pjevačkoj karijeri. Bilo je to 1953. godine kada je ta dvorana izgledala drugačije i kada je u njoj bio jedan od najpoznatijih plesnjaka pedesetih godina u Zagrebu, popularna "Brešća". Upravo u njoj odradio je svoj prvi nastup u karijeri. Kao zahvalu na domaćinstvo pri snimanju odobrio nam je sliku.

Verzija za ispis Pročitajte više
 
Odašiljači i veze, Zagreb - 4. humanitarni malonogometni turnir Denis Karlo Petrinec

I ove godine na terenima ŠRC Gajnice održan je 4. po redu pozivni humanitarni malonogometni turnir Denis Karlo Petrinec u organizaciji ŠRD OiV-a (uz novčanu donaciju Uprave OiV-a) i Denisovih prijatelja, kojem je nazočilo oko 60 prijatelja i poznanika pokojnog Denisa Karla Petrinca.
Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je 6 ekipa od kojih je jedna došla iz Osijeka (Podboy Team), a ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. U grupi A nalazile su se ekipa Mehanikus, ekipa OiV i ekipa Tony Team, dok su se u grupi B nalazile ekipa Stipe Team, ekipa Puyol Team i ekipa Podboy Team (Osijek). Važno je napomenuti da je na ovome turniru bila prisutna kćerka Karla Petrinec zajedno s majkom Renatom Petrinec i nećakom Lukom, koji je imao svoju malonogometnu ekipu Puyol Team.

Verzija za ispis Pročitajte više
 
45-GODIŠNJICA MATURE

Generacija grafičara, koji su Grafičku školu u Zagrebu pohađali u vremenu od 1968. do 1971. proslavila je 17. svibnja 2016. godine 45-godišnjicu mature.
Proslava je održana u pivnici Zlatni Medo, u Savskoj cesti u Zagrebu. Bila je to prilika da se nađu stari prijatelji i prisjete srednjoškolskih dana, te popričaju o karijerama, porodicama i za mnoge već umirovljeničkim danima.
Našla se tu trojka, koja je i inicirala ovo okupljanje, Mladen Tomljanović, Željko Ptić i Stjepan Kolarić. Pojavile su se tu, danas gospođe, u mladosti poželjne cure – Mira Rakar-Škornjak, Slavica Vražić, Dragica Rodbinić, Jadranka Gračanin-Mikuličić, Marija Ivanjek-Penezić i Marija Belčić-Malenić. Dobro su bili raspoloženi Stevica Šuler, Željko Periček, Zlatko Vrabec i Aleksandar Žaja. Iz Čakovca su povukli Stjepan Goričanec, Zlatko Horvat, Valent Kovač, Boris Resman, Branislav Tomašić i Vladimir Halić. Dakako, sve je njih prigrlio, iako u poznim godinama, još uvijek svjež i vitalan razrednik Zvonimir Lukačić. Treba naglasiti da je ova generacija bivših učenika Grafičke škole iznjedrila značajan broj uspješnih i cijenjenih ljudi u užem i širem okruženju. Svi se vesele ponovnom susretu, pa makar to bila i 50-godišnjica mature.

Verzija za ispis
 
57-GODIŠNJICA MATURE

Generacija grafičara, koji su Grafičku školu u Zagrebu pohađali u vremenu od 1956. do 1959. proslavila je 11. svibnja 2016. godine 57-godišnjicu mature.
Proslava je održana u Pivnici Medvedgrad, Zagreb, Ilica 49. Bila je to opet prilika da se nađu stari prijatelji i da se popriča o prijašnjem i sadašnjem životu.
Ova generacija bivših učenika Grafičke škole iznjedrila je i takve koji se bave pisanjem i poviješću, pa smo s veseljem, uz proslavu, prisustvovali prezentaciji knjige Vladimira Žitkovića „Povijesna zbirnica Svete Nedelje i okolnih mjesta“. Autor je u tom zanimljivom djelu sakupio i opisao podatke o povijesnim činjenicama Svete Nedelje i okolnih mjesta.

Verzija za ispis
 
37. susreti - Ponovno osmijeh na licima sudionika

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 26. svibnja 2016. godine: U cijeloj se zemlji nastavlja razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Pod utjecajem stabilnog vremena i široke anticiklone ljudi će se osjećati vrlo dobro i neće imati nikakvih problema. Takvo vrijeme naročito će podržavati dobro raspoloženje, dobru radnu koncentraciju i sklonost dobroj zabavi i druženju. Preporučljivo je ne suzdržavati se od sportskih aktivnosti bilo koje vrste!
Dnevni horoskop za 26. svibnja 2016. godine, dan kad zvijezde poručuju sljedeće: Ovnovi će biti vrlo kreativni; Bik: Danas je dobar dan za nove kontakte; Blizanci: Obuzeti novom energijom, osjećat ćete se življe!, Rak: Bavite se sportom. Odlično ste raspoloženi; Lav: S prijateljima ćete organizirati neka okupljanja s dobrom klopom i brdom odličnog raspoloženja; Djevica: Budite romantični, možete upoznati neku zanimljivu osobu; Vage će biti emotivnije nego inače; Škorpion: Danas je dan za opuštanje i zabavu; Jarci će biti puni ideja za uživanje; Vodenjak: Ne opterećujte se sitnicama, jurite polako jer ćete tako daleko stići!; Ribe: Ne budite nervozni u kontaktu sa suradnicima, budite timski igrač.

 • Mali Lošinj 
 • Pikado
 • Nogomet
 • Odbojka na pijesku
 • Kuglanje
 • Stolni tenis
 • Plivanje
 • Boćanje
 • Mini golf
 • Tenis
 • Potezanje konopa
 • Turnir u belotu i briškuli/trešeti
 • Košarka
 • Završna večer
 • Posebnosti Susreta
Verzija za ispis Pročitajte više
 
Stranica: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Trenutno nema anketa.

Upišite se na mailing listu i primajte redovite obavijesti na email

email adresa: